Zien: Gijsbreght van Aemstel in The Dylan Amsterdam

Na exact 380 jaar keert theatervoorstelling Gijsbreght van Aemstel terug naar The Dylan Amsterdam. 3 januari 1638 ging het stuk in premiere, op precies dezelfde locatie. 

Theater Kwast is gespecialiseerd in theaterstukken uit de Gouden Eeuw en zal de voorstelling opvoeren. Uniek is dat het gezelschap relevante locaties koppelt aan de opvoering van de 17e-eeuwse theaterstukken. Onder leiding van drie acteurs, één muzikant en één verteller reizen bezoekers terug naar de Gouden Eeuw. Naar de plek waar waar Joost van den Vondel het stuk 4 eeuwen geleden schreef. En waar hij het woord schouwburg bedacht voor de Duytsche Academie, wat vroeger de eerste Amsterdamse schouwburg was.

The Dylan

Tegenwoordig doet het pand dienst als hotel slash restaurant. De 40 kamers zijn individuele ontwerpen. In 2016 heeft interieurdesigner Remy Meijers de rennovatie van 16 kamers op zich genomen. In 2009 is het in house restaurant Vinkeles met een Michelinster bekroond. Bijzonder: de 18-eeuwse broodovens in de keuken zijn nog in tact! In 2016 opende The Dylan Bar & Brasserie OCCO, waar gasten kunnen genieten van ontbijt, lunch, diner én – niet onbelangrijk – cocktails! Speciaal voor de voorstelling is er een speciaal arrangement menu samengesteld. Check hiervoor de website.

Gijsbreght van Aemstel in The Dylan 
3 januari 2018, 18.00 uur 
Klik hier voor meer informatie en tickets (€30 p.p.)

Tekst: Lisa van der Heide

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+