Winactie: tas van Fred de la Bretoniere x Lonneke Nooteboom

Stylist Lonneke Nooteboom lanceerde onlangs haar tweede collectie in samenwerking met Fred de la Bretoniere. Elegance sprak de stijlvolle vrouw over haar nieuwe collectie, haar favoriete items en de toekomst. 

1. Dit is je tweede collectie in samenwerking met Fred de la Broteniere. Wist je nu beter wat je wilde? En had je direct al ideeën?

‘Ik houd van vintage, klassiek en de kleur cognac. Daarom wilde ik de kleur graag in mijn collectie verwerken, ook omdat het één van de huidige trendkleuren is. Daarnaast wilde ik een hoge laars in de collectie hebben, want die zie je nu veel in de modewereld, en slangenprint. En ja… Aangezien iedereen tegenwoordig op sneakers loopt, inclusief ikzelf, wist ik dat ik dit ook wilde uitbrengen. De sneaker is een combinatie van cognac, zwart, slangenprint en dikke, opvallende zolen. Ook kreeg ik via Instagram vaak de vraag waar je de ultieme laptoptas kunt kopen. Daarop antwoordde ik dan: “Sorry, maar als jij hem kunt vinden, moet je het aan mij doorgeven, want die bestaat namelijk niet.” Dus voor mijn tweede samenwerking met Fred heb ik ook een tassencollectie ontworpen, met onder andere een shopper waar je laptop inpast én waarin je ‘m kunt vastklikken.’

2. Waardoor heb jij je deze keer laten inspireren?

‘Als vintageliefhebber ben ik ook gek op tijdloze kleuren als cognac en zwart. Daarom heb ik deze kleuren als uitgangspunt gekozen. Het was voor mij wel een must dat de laarzen de Lonneke signature hadden, zodat mensen zeggen: “Daar heb je de Lonneke laarzen, met de zwarte Lonneke neus!” Deze signature neus had ik ook in een paar gouden laarsjes verwerkt, in de vorige collectie die ik heb gedaan voor Fred.’

3. Wat is je favoriete item?

‘Dat is voor mij heel moeilijk om te zeggen, omdat alle items met zoveel liefde en passie zijn ontworpen. Maar tijdens de lancering mocht ik zelf kiezen welk item ik wilde dragen en ik koos toen voor de hoge laarzen. Daar ben ik ongelofelijk trots op. Ik heb het hakje twee centimeter korter laten maken, zodat iedereen er de hele dag op kan lopen. Dat doe ik zelf dan ook al drie dagen.’

4. Hoe zou je de laarzen en gympen stylen?

‘De lange, cognac-kleurige laars zou ik laten shinen door de rest van je outfit rustig te houden. Met de lancering had ik een tijdloze zwarte jurk aan van Jill Sander, met daarbij een dun riempje van Chanel gecombineerd, zodat de laarzen echt het belangrijkste zijn. De korte laarsjes draag ik het liefst met een paperbag-broek. Combineer dit met een basic shirt en een jasje er overheen. Sneakers kun je het beste combineren met een rechte broek tot op de grond en een oversized overhemd met een lang colbertje.’

5. Welke plannen heb je voor de toekomst?

‘Op dit moment ben ik nog overweldigd door alle reacties van mijn tweede collectie in samenwerking met Fred. Bijna alles was binnen een paar dagen uitverkocht. Er is afgelopen weekend dus besloten om de laarzen weer opnieuw te gaan produceren. Ze zijn vanaf half november weer beschikbaar. Verder ben ik bezig met een collectie voor modeketen Shoeby. Daar ben ik guest designer voor een gelimiteerde lijn vol prachtige jurken, rokken en tops. Ook ben ik een boek aan het schrijven met uitgeverij Kosmos. Dit boek staat vol tips voor moeders en vrouwen die ook hun eigen carrière willen hebben. En natuurlijk ga ik een nieuwe samenwerking met Fred niet uit de weg, aangezien de afgelopen samenwerkingen zo goed zijn verlopen.’

213010025_Cognac_1902

Omdat we bij Elegance groot fan zijn van Lonneke en van Fred de la Bretoniere, mogen we een prachtige tas weggeven. Volg ons op social media, meld je aan voor de nieuwsbrief en vul het onderstaande formulier in.

Tekst: Marjolein van de Munt Fotografie: Paul Bellaart

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+