Win een limited edition VR-bril van couturier Jan Taminiau

Virtual reality is bezig aan een opmars en de hightech business ontwikkelt gestaag door. Alleen zien die VR-brillen er nog niet zo modieus of draagbaar uit. Daarom heeft een van de meest toonaangevende ontwerpers van Nederland, Jan Taminiau, in samenwerking met Tele2, een eigen VR-bril ontworpen.

Statement

De couturier presenteerde zijn VR-bril samen met een statement: #streammetstijl. Virtual Reality geeft een compleet nieuwe dimensie aan onze beleving, maar kan ook afgesloten overkomen. Een telefoon in iemands handen kan best ontmoedigend werken: je spreekt diegene niet zo snel aan. Zo’n bril zou deze drempel alleen nog maar verhogen. 

Toegankelijk

Dit gegeven inspireerde Jan Taminiau voor de limited edition VR-bril. De VR-modellen van de toekomst moeten draagbaar en uitnodigend zijn. Jan Taminiau: “Technologie maakt de wereld in veel opzichten mooier, maar in een wereld waarin we ons steeds meer isoleren met ons beeldscherm lijken we allemaal individualistischer. Ik gebruik technologie om mij te inspireren, maar ik wil met dit ontwerp reflectieve interactie stimuleren. Juist vanwege alle technologie in ons leven moeten we de wereld om ons heen toegankelijk houden voor elkaar.”

VR Bril 1 Jan Taminiau x Tele2NL Launch

Hoe het werkt

Je plaatst gemakkelijk je eigen smartphone in het collector’s item. Op de bril is aan de voorzijde een 7 inch HD-scherm verwerkt waar sprekende ogen ‘contact maken’ met de omgeving, de tekst ‘It’s OK to look’ geldt als knipoog richting omstanders. Met deze bril kan je een fashionshow, een popconcert of een ander live-event op afstand meemaken, met 360° videobeeld.

Winnen

De high tech brillen zijn echte collector’s items: er bestaan maar zestien (!) Taminiau-VR-brillen. De brillen zijn genummerde limited editions in speciaal door Jan Taminiau geselecteerde kleuren. Ze zijn niet te koop en daarmee letterlijk priceless. Elegance geeft één van deze brillen, inclusief certificaat, weg!

Kans maken? Laat hieronder je gegevens achter.
Like Elegance op Facebook, Instagram en volg ons op Twitter.

Tekst: Suzanne Meeuwissen

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+