Een week met… Toine van Peperstraten

Hij ádemt sport: Toine van Peperstraten (48) presenteert voor FOX Sports de Eredivisie-wedstrijden en bij SBS6 de Champions League voetbalmatches. Deze zomer is hij ook te horen op Radio 10.

[maandag]
‘Na een weekend hard werken is dit mijn rustdag. Mijn kinderen Diederick (16) en Katrien (13) moeten vroeg de deur uit, waarna ik ga sporten. ’s Middags heb ik een bespreking met radiocollega Tim Klijn: deze zomer vervang ik zijn sidekick Cobus Bosscha op Radio 10 bij Tim in de Morgen. Het mooie aan radio is de illusie die je kunt creëren. Je bent helemaal in control en kunt een sfeer neerzetten. Kort daarna druppelen de kids binnen. Door mijn ritme – ik werk vaak in het weekend en ‘s avonds – wil ik er op een vrije avond echt voor hen zijn. Ik help Diederick met wiskunde. Dat gaat me tot mijn verbazing redelijk goed af.’

Zondag is voor mij de zwaarste dag van de week

[dinsdag]
‘Tijd voor mijn personal trainer Patrick. Ik werk twee jaar met hem en gebruik spieren waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Eenmaal thuis lees ik uitvoerig de kranten en sportbladen. In de middag stem ik het nieuwe seizoen af bij FOX Sports. Ik merk dat de zender nu echt is ‘geland’ en dat we kwalitatief hoogstaande programma’s maken. Het zijn kleine dingen, maar volgend seizoen zetten we op zondag nog maar één grote wedstrijd centraal. Dat vindt de kijker het prettigst. En altijd met goed onderbouwd commentaar, niet met slap gepraat.’

Benieuwd naar de rest van de week van Toine van Peperstraten? Bestel de nieuwe editie van Elegance hier.

Tekst: Jorrit Niels Fotografie: HANS PETER VAN VELTHOVEN/NUON

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+