Viggo drijft over

Vandaag verschijnt Viggo drijft over, het nieuwe boek van Viggo Waas. Elegance sprak met de cabaretier over zijn verhalenbundel.

Viggo Waas (1962) is cabaretier, acteur, televisiemaker, zanger en columnist. En nu ook auteur. Viggo: ‘Dit jaar stond ik met het soloprogramma Cruijff & Pipo voor het eerst alleen op het podium. Dankzij deze show heb ik een eigen manier van verhalen vertellen ontwikkeld. Daardoor durfde ik het ook aan om een boek te schrijven.’

‘Mijn verhalen beginnen met situaties die ik zelf heb meegemaakt.’

Viggo drijft over bestaat uit korte verhalen, gebaseerd op waargebeurde situaties. Al geeft Waas ze veelal een verrassende draai. ‘Mijn verhalen beginnen met situaties die ik zelf heb meegemaakt. Maar ergens in het verhaal neem ik een afslag en laat ik de werkelijkheid los. Ik bedenk – en overdrijf vaak – hoe het verhaal had kunnen lopen, of hoe ik had gewild dat  dingen waren gegaan.’

CV Viggo Waas

18 april 1962 Geboren in Amsterdam.
1969 -1985 Voetbalt bij Ajax en schopt het tot het tweede team.
1980 -1985 Studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam.
1985-1996 Leraar Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam en Almere.
1987 Richt met Joep van Deudekom en Peter Heerschop cabaretgroep NUHR op.
1999 Hoofdrol in de film Lef.
1999-2002 Schrijver en acteur bij tv-programma Kopspijkers. Het betekent zijn doorbraak naar het grote publiek, vooral dankzij zijn imitatie van Johan Cruijff.
2007 Speelt in de film Alles is liefde.
2013-heden Teamcaptain van het tv-programma Koning Voetbal.
2015 Presenteert met Raoul Heertje en Peter Heerschop het programma De Hollandse School. Zijn eerste solotheaterprogramma Cruijff & Pipo blijkt een succes; in 2016 gaat hij er weer mee de theaters in. In september ging zijn nieuwe theaterprogramma met NUHR van start en deze maand verschijnt zijn debuut Viggo drijft over bij uitgeverij A.W. Bruna.

Tekst: Sofie Vermooten

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+