Truffel: het zwarte goud

Ze zijn moeilijk te vinden, want ze vallen niet op en zijn schaars. We hebben het over de truffel; in de Italiaanse keuken geprezen als luxueuze smaakmaker. Liefhebbers van ‘het zwarte goud’ kunnen hun culinaire hart ophalen, want het is de internationale maand van het zwarte goud.

Zo kun je vanaf nu bij het Amsterdamse restaurant 5&33 terecht voor een geheel menu met exclusieve truffelgerechten. De Siciliaanse chef Nadia Frisina gebruikt in haar recepten zowel de bekende zwarte truffel als exclusieve exemplaren als de witte variant. Haar signature dish: risotto Carnaroli bereid in Franciacorta prosecco & Castelmagno kaas en geserveerd met witte truffel uit Umbrië. Het water loopt ons al in de mond. Ook fijn: het speciaal afgestemde wijnarrangement maakt het truffeldiner hemels lekker. Deze truffelexperience is te boeken vanaf €80 per persoon, 5and33.nl

Truffels 4

Op zoek naar meer culinaire tips? Klik hier.

Tekst: Vera Seegers

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+