Tips waardoor jouw koffer als eerste van de bagageband rolt

Na een (lange) vliegreis ben je aangekomen op de plaats van bestemming en het enige wat je nog hoeft te doen is je koffer ophalen. Eenmaal bij de bagageband aangekomen zie je de ene na de andere koffer voorbij komen, behalve die van jou – die rolt namelijk als een van de laatsten van de band… Toch blijkt dat lange wachten nergens voor nodig.

Trucs

Er zijn een aantal trucjes waardoor je ervoor kunt zorgen dat jouw bagage als eerste van de band rolt. Allereerst kun je op je koffer een speciale sticker met ‘breekbaar’ of ‘fragile’ plakken, welke je kunt krijgen bij de incheckbalie. Volgens de website Travel + Leisure worden koffers en tassen met dit soort labels meestal als laatste ingeladen en als eerste uit het vliegtuig gehaald.

Een tweede optie is laat inchecken, aldus luchthavenmedewerker Thomas Lo Sciuto. Ook dan wordt je koffer als laatste ingeladen en waarschijnlijk weer als eerste op de bagageband gelegd. Deze optie is natuurlijk wel riskant, want als je té lang wacht, loop je het risico je vlucht te missen. En dat wil je natuurlijk niet.

Tekst: Marie Claire/Lisa van der Heide Fotografie: Getty Images

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+