The skateroom x Van Gogh Museum

Art for Social Impact skateboardproducent The Skateroom en het Van Gogh Museum lanceren een collectie skateboards met iconische werken van Vincent van Gogh. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar de non-profit organisatie Skateistan.

Een collectie skateboards met iconische werken van Vincent van Gogh. Niet om mee te gaan skaten, maar om aan de muur te hangen. Denk hierbij aan de beroemde Zonnebloemen, Zelfportret met grijze vilthoed en Amandelbloesem.Het doel van zowel The Skateroom als van het Van Gogh Museum is om kunst ook buiten de museummuren bereikbaar te maken voor een groter publiek.

Skateistan

Een gedeelte van de opbrengst gaat naar Skateistan, dit is een organisatie die skateboarden en educatie met elkaar verbindt. Ze bieden kinderen en jongeren een veilige omgeving en helpen hen door middel van skateboardlessen zelfvertrouwen te kweken, vrijheid te ervaren en te leren doorzetten.

De schilderijen van Vincent van Gogh zijn inmiddels over de hele wereld bekend. Maar dat kwam door het doorzettingsvermogen en vertrouwen in zichzelf. Ook kreeg hij steun van zijn broer Theo van Gogh. Dit is bekend door de vele brieven die bewaard zijn.

De kunstwerken, waarvan sommige limited edition, zijn gemaakt van fair trade esdoornhout uit Canada. Er zijn drie verschillende drieluiken en twee enkele decks. Voor meer informatie, bekijk de website van het Van Gogh Museum.

Tekst: Marjolein van de Munt Fotografie: Van Gogh Museum

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+