Not a gallery

The Public House of Art is een innovatief concept dat de regels rondom het verzamelen van kunst fundamenteel wil veranderen onder het motto: we are not a gallery!

De overtuiging dat kunst voor iedereen zowel betaalbaar als begrijpelijk moet zijn, ligt hieraan ten grondslag. De initiatiefnemers vertellen hierover: ‘Wij verkopen kunst om de muren van een kasteel mee te versieren, om te bewegen, om te choqueren of omdat het perfect samengaat met een nieuwe bank. Twee keer per jaar zal hiervoor worden samengewerkt met kunstenaars uit binnen- en buitenland, bekend en onbekend. Kunst waarvan de waarde alleen maar kan stijgen.’

De eerste kunstwerken die worden verkocht hebben als thema ‘The Awesome’. De makers verwachten een gevoel van verwondering op te roepen met de werken van verschillende vernieuwende kunstenaars zoals Jenny Boot, Henri Seders, Barbara van den Berg, Andrei Petrescu, Eric Guo en Shemara, Deji, Astrid Boers en Valay Shende.
De kunst wordt in vier maten – House, Villa, Mansion en Castle – aangeboden, de prijzen variëren van €100 tot €1500.

Nieuwsgierig? Kijk online via publichouseart.com of bezoek The Public House of Art aan de de Nieuwe Spiegelstraat 39 in Amsterdam.

Beeld bovenaan ‘Vixen’ van Jenny Boot, beeld links ‘Aphrodite’ van Barbara van den Berg en beeld rechts ‘Unfazed’van Eugenia Loli.


Meer tips op het gebied van kunst en cultuur vind je hier.

 

Tekst: Sophie ten Bokkel Huinink

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+