Tentoonstelling van Lita Cabellut is verlengd

Nog niet kunnen genieten van het werk van de Spaanse kunstenares Lita Cabellut? Niet getreurd: haar tentoonstelling in het Amstelveense museum Jan van der Togt is verlengd tot en met 3 maart. 

Lita Cabellut leefde tot haar 12e op de straten van Barcelona waarna ze werd geadopteerd door een welgestelde familie. Met haar adoptieouders ging ze naar verschillende Spaanse musea. Van jongs af aan zag ze dus niet alleen muurschilderingen, maar ook schilderijen van vooraanstaande kunstenaars als Goya en Frans Hals. De kunst inspireerde Cabellut en zodoende vertrok ze op haar 19e uit Spanje om te gaan studeren aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Cabellut woont en werkt nog steeds in Nederland. Vanaf 27 januari zal ze zelfs te zien zijn op de Nederlandse tv als jurylid in het programma Project Rembrandt. 

Cabellut schildert vooral grootse portretten die energiek, maar ook weemoedig zijn. Lita Cabellut – Een kroniek van het oneindige, de tentoonstelling van haar werk, trok tot nu toe al 10.000 bezoekers en is vanwege dit succes verlengd.

Voor meer informatie, klik hier

Tekst: Mireille Sneekes Fotografie: Lita Cabellut

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+