Smaakmaker: Roos Arends

Hun tassen, hoeden, sieraden, kleding en schoenen slaan aan. Zes succesvolle ontwerpers over roem en inspiratie. Deze keer: Roos Arends (1975).

Klassieke sieraden met een moderne twist, dat is waar goudsmid en sieradenontwerper Roos Arends voor staat. Ze bezit het talent om het juiste juweel te ontwerpen voor de juiste gelegenheid, zodat het met liefde wordt gedragen. Droom Persoonlijke sieraden maken en dat nog lang blijven doen.

‘Ik houd van de persoonlijke band die ik met mensen opbouw’

‘Onlangs kwam er een vrouw in mijn atelier. Haar man, die veel had gereisd, was vijftien jaar geleden overleden. Uit Sri Lanka had hij twee robijnen en een saffier meegenomen. Van het goud van hun trouwringen en die stenen wilde ze drie ringen laten maken voor hun dochters. Om de cirkel rond te maken, stelde ik voor ook een ring voor haar te maken. Met nieuw goud erbij, als symbool voor een nieuwe stap. Nadat ze de ringen met Kerst aan haar dochters had gegeven, kreeg ik een persoonlijke e-mail. Ze schreef dat het een zeer emotioneel moment was geweest, dat veel voor iedereen had betekend. Dat is waar ik het voor doe. Ik houd van de persoonlijke band die ik met mensen opbouw. Daardoor weet ik met mijn sieraad de juiste snaar te raken. Over klanten spreek ik bijna nooit, ze voelen eerder als vrienden. Doordat ik mijn atelier aan huis heb, is er bijna geen scheiding tussen werk en privé. In het begin was het zoeken naar de balans, maar die is er nu.’ www.roosarends.nl

Meer Smaakmakers leren kennen? Lees hier het interview met hoedenmaakster Evelien Smit

Tekst: Nathalie de Graaf Fotografie: Manon van der Zwaal

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+