Smaakmaker: Hester van Eeghen

Hun tassen, hoeden, sieraden, kleding en schoenen slaan aan. Zes succesvolle ontwerpers over roem en inspiratie. Deze keer: Hester van Eeghen (1958).

Haar tassen en schoenen worden wereldwijd verkocht. Ze vallen op door hun vormgeving en kleurgebruik. Alles wordt met de hand gemaakt in Italiaanse ateliers. Droom Als Hester iets heeft bereikt, is dat vaak de geboorte van iets anders. Ze rolt van het een in het ander. Van ontwerpen tot radioprogramma’s maken tot theaterstukken schrijven.

‘Geschiedenis speelt voor mij een belangrijke rol’

‘Het is maar goed dat ik geen kinderen heb, anders had ik nooit kunnen doen wat ik nu doe. Mijn atelier is aan huis en daardoor ben ik altijd met mijn werk bezig. Heerlijk hoor. Maar voor mijn man is het niet altijd even leuk. Toen ik naast mijn rechtenstudie tassen ging ontwerpen, vonden mijn ouders dat bijzonder, maar ze zagen er geen brood in. Ze vonden het verstandiger dat ik een echt vak zou leren. Dat vond ik zelf ook, maar mijn hart lag ergens anders. Ik was om toen ik verliefd werd op een winkel waar je leer per ons kon kopen. Ik kon me helemaal uitleven en heb het vervolgens nooit meer losgelaten. De opdrachten kwamen al snel binnen, dat gaf een goed gevoel. Geschiedenis speelt voor mij een belangrijke rol. Thuis heb ik een kast vol tassen. Waar ik vooral door geïntrigeerd ben is het verborgene, het geheimzinnige. Het feit dat een tas iets persoonlijks is waar je als buitenstaander niet in mag kijken. Met mijn ontwerpen probeer ik inzicht te creëren in die wereld.’ www.hestervaneeghen.com

Meer Smaakmakers leren kennen? Lees hier het interview met goudsmid en sieradenontwerper Roos Arends

Tekst: Nathalie de Graaf Fotografie: Manon van der Zwaal Visagie: Kim Verhagen

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+