Smaakmaker: Fabienne Chapot

Hun tassen, hoeden, sieraden, kleding en schoenen slaan aan. Zes succesvolle ontwerpers over roem en inspiratie. Deze keer: Fabienne Chapot (1982).

Haar schoenen- en tassenlijn Fab (van zowel Fabienne als ‘fabulous’) wordt in Azië geproduceerd. Ze verkoopt haar ontwerpen in onder andere New York, Japan en Engeland. Droom Amerika veroveren.

Als ik niet lekker in mijn vel zit en ik ben een dag op kantoor, dan voel ik me als herboren.

‘Eens in de zoveel tijd trek ik me terug op Bali. Ver weg van mijn normale leven raakt mijn hoofd leeg en krijg ik veel inspiratie. Ik zit vaak in een van de twee fabrieken die ik daar heb opgezet te werken. Temidden van al die materialen ga ik los. Op papier dan, want ik teken alleen. In de fabriek wordt het ontwerp vervolgens uitgevoerd. Ik ben te ongeduldig om met naald en draad een tas te maken. Thuis krijg ik vaak feedback van mijn moeder. Mijn leven is hectisch, maar ik krijg er veel energie van. Heerlijk vind ik het om ondernemer te zijn. Als ik niet lekker in mijn vel zit en ik ben een dag op kantoor, dan voel ik me als herboren. Het is er zo hectisch dat ik gewoon geen tijd heb om na te denken. Keerzijde is dat ik altijd werk. Maar dat vind ik zelf geen probleem. Als ik op vakantie ga, neem ik mijn laptop mee. Ik kan beter dagelijks een uurtje werken dan chagrijnig zijn omdat ik denk dat ik te veel mis. Mijn vriend is arts; hij begrijpt wat het is om hard te werken. Ik prijs me gelukkig dat mijn werk mijn hobby is.’ www.fab.nl

Meer lezen? Ontmoet hier smaakmaker Hester van Eeghen.

Tekst: Nathalie de Graaf Fotografie: Manon van der Zwaal

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+