Smaakmaker: Claes Iversen

Hun tassen, hoeden, sieraden, kleding en schoenen slaan aan. Zes succesvolle ontwerpers over roem en inspiratie. Deze keer: Claes Iversen (1977) .

Na zijn stage bij Viktor&Rolf presenteerde Claes in 2008 zijn eerste eigen collectie als zelfstandig modeontwerper. Zijn ontwerpen geven een moderne twist aan een klassiek beeld en ze staan bekend om hun perfecte snit. Droom Internationaal doorbreken.

Al van jongs af aan wist ik: ik word modeontwerper.

‘Ontwerpen doe ik thuis. Het liefst ’s avonds, met een muziekje aan. Tijdens het tekenen zit ik vaak in zo’n flow dat ik de tijd vergeet. Het beeld dat ik in mijn hoofd heb, probeer ik zo goed mogelijk vast te houden en te visualiseren. En dan is het een kwestie van bouwen. Dat is hoe ik een kledingstuk zie: als een bouwwerk. Hoe kan ik een perfecte pasvorm creëren? Het perfecte silhouet? Ik ben kritisch, gooi snel schetsen weg. Op de middelbare school twijfelden mijn klasgenootjes over de richting die ze uit moesten. Ik niet. Al van jongs af aan wist ik: ik word modeontwerper. Je bent zo goed als je laatste collectie en dat geeft soms druk. Het kan altijd mooier en beter. Daarom is het lastig om te zeggen of je als ontwerper succesvol bent. Je werkt van deadline naar deadline. Soms twijfel ik. Vaak aan het einde van het proces. Is het wel goed genoeg? Die onzekerheid zal altijd blijven, vrees ik. Tegenwoordig kom ik van vakantie thuis zonder schetsen. Ik neem nu rust.’ www.claesiversen.com

Meer lezen? Ontmoet hier smaakmaker Fabienne Chapot

Tekst: Nathalie de Graaf Fotografie: Manon van der Zwaal

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+