Schoonheid met een boodschap

Kunstenares Alisa Lim A Po maakt intrigerende schilderijen met bijzondere technieken en materialen. Vanuit de gedachte dat kunst aan de muur een onlosmakelijk onderdeel is van het interieur, ging ze een samenwerking aan met interieur- en architectenbureau Kabaz in Laren.

Alisa Lim A Po wist op jonge leeftijd al dat ze kunstenares wilde worden, maar als ze zich niet thuisvoelt op de kunstacademie besluit ze de reclame in te gaan. Twintig jaar lang blijft het verlangen naar een kunstcarrière sluimeren en dan op een dag weet ze: genoeg. Ze zegt haar baan op, huurt een atelier en wordt fulltime schilder.

In haar werk – veelal verf op koper en aluminium – laat ze zich leiden door grote emoties als liefde, verdriet, angst, saamhorigheid, woede en verlangen. Haar doel: mensen aan het denken zetten met haar schilderijen door de combinatie van schoonheid met een boodschap.

In haar laatste series Social War en Chronicles draait het om de diepste oergevoelens die mensen hebben en hoe de ‘ik’ zich verhoudt tot de ‘wij’. Haar stijl noemt ze zelf beperkt realistisch, waarbij de neiging naar abstractie steeds meer de overhand neemt. Bekijk haar werk nu bij Kabaz in Laren, het interieur- en architectenbureau onder leiding van Bertram Beerbaum en André de Vos.

Lees meer over Alisa op Ajlimapo.nl en kabaz.nl

Meer culturele tips van Elegance? Klik hier.

Beeld: werk van Alisa Lim A Po in atelier Kabaz.

Tekst: Hilde Veeren

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+