Samenwerkingen Louis Vuitton nu te zien in nieuwe tentoonstelling

Louis Vuitton X is de naam van de kersverse expositie. Een artistieke reis waarbij de archieven van de afgelopen 160 jaar zijn opengetrokken. Alle creatieve uitwisselingen en samenwerkingen van het huis zijn tentoongesteld.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling is ook de nieuwe Artycapucines collectie gelanceerd. De klassieke tas, die al jaren onderdeel uitmaakt van de Louis Vuitton familie, is door zes hedendaagse kunstenaars in een nieuw jasje gestoken. Sam Falls, Urs Fischer, Nicholas Hlobo, Alex Israel, Tschabalala Self en Jonas Wood zijn de kunstenaars die de eer hadden.

In totaal zijn er 180 stuks tentoongesteld, waaronder op maat gemaakte koffers uit het begin van de 20steeeuw. De expositie is te vinden in het iconische 468 North Rodeo Drive gebouw in Beverly Hills. Verdeeld over twee verdiepingen en verschillende kamers met ieder hun eigen interieur. Designs van Karl Lagerfeld, Rei Kawakubo, Cindy Sherman en Zaha Hadid zijn terug te vinden.

De Capucines tas is in 2013 geïntroduceerd, genoemd naar de Rue des Capucines in Parijs, waar Louis Vuitton haar eerste winkel opende in 1854. Met een beperkte oplage van 300 stuks per tas is het een echt collecters item. Vijf van de zes designs van de serie zijn nog online te bemachtigen.

Te zien t/m 15 september 2019.

Tekst: Marjolein van de Munt Fotografie: Louis Vuitton

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+