Recept voor feestelijke paascake

Pasen is de eerste feestdag van het voorjaar. Reden genoeg om flink uit te pakken met knusse paasdecoratie, stijlvolle lentebloemen en lekker eten – lees cake. Daarom hierbij een overheerlijk recept voor Siciliaanse carrot cake. Yummm.

Ingrediënten

1 sinaasappel
160 g witte basterdsuiker
3 eieren
200 g maisgriesmeel (polenta)
100 g amandelpoeder
1 tl bakpoeder
160 g sinaasappel olijfolie
8 wortels
150 g blanke marsepein
oranje levensmiddelenkleurstof g
roene levensmiddelenkleurstof
½ pot lemon curd
100 g roomkaas
zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 °C. Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit. Meng sap en schil met basterdsuiker en eieren. Roer hier maisgriesmeel, bak- en amandelpoeder doorheen. Meng hier vervolgens Sinaasappel Olijfolie en een snuf zout door. Schil en rasp de wortels en roer door het beslag. Klem bakpapier op de onderkant van een springvorm en giet het beslag in de vorm. Bak 40-45 minuten op 160 °C. De taart is gaar als je er met een prikker in kunt prikken zonder dat het deeg blijft plakken. Laat 15 minuten in de vorm afkoelen onder een doek. Haal dan de rand los en laat nog 10 minuten staan.

Meng 130 gram marsepein met een paar druppels oranje kleurstof. Kneed tot de marsepein oranje is. Rol hier meerdere worteltjes van en druk er met een mesje ribbeltjes in. Meng 20 gram marsepein met groene kleurstof en maak hier het wortelloof van. Laat de worteltjes een kwartier onafgedekt opstijven.

Roer de Lemon Curd goed door en meng deze met roomkaas, dit gaat het makkelijkst in een verwarmd pannetje. Smeer op de taart en versier met de worteltjes. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven.

Siciliaanse Carrot Cake

Dit recept is van Oil & Vinegar

Tekst: Lisa van der Heide Fotografie: Oil & Vinegar

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+