Piaget & de tijdgeest

Mr. Philippe Léopold Metzger, CEO van Piaget, was in Nederland ter gelegenheid van de introductie van het nieuwste model, de Piaget Polo S. Elegance sprak Monsieur Metzger in het W-hotel. Over vrouwen, luxe en relaxed Amsterdam.    

1.Piaget heeft het over ‘A new watch for a new generation’. Wat is er nieuw aan deze generatie?
‘Ik heb de indruk dat de huidige generatie de eerste écht globale is. En daarbij ga ik mede af op mijn eigen kinderen, die nu 29 en 27 zijn. Jonge mensen studeren over de hele wereld, reizen – met dank aan Airbnb – de hele planeet  over en hebben via sociale media contact met jongeren van de andere kant van de aarde. We zijn nooit internationaler geweest.’

PIAGET

2.Hoe belangrijk zijn vrouwen voor Piaget?
‘Heel belangrijk.  Als het om horloges gaat, geven we veel aandacht aan het ontwikkelen van elegante modellen speciaal voor vrouwen. Het is niet zo dat we wat diamanten toevoegen aan een wat kleinere versie van een bestaand herenmodel en dat dan brengen als vrouwenhorloge –zoals veel andere huizen dat doen.  En ook opmerkelijk is hoe goed juwelen het doen. An sich niet zo verwonderlijk:  met een mooi juweel doe je veel langer dan met de nieuwste designertas, terwijl de investering even groot is.’

3.Wat vindt u van Amsterdam?
‘Ik kom al sinds 1981 met enige regelmaat in Amsterdam. De stad enorm opgeknapt.  Kijk alleen maar naar alle mooie hotels die er inmiddels  zijn gekomen, destijds waren er hooguit twee. Wat ik het leukste vindt: er wordt heel hard gewerkt in deze stad, maar iedereen is er zo relaxed bij. Dat is echt uniek!’ Meer informatie over Piaget vind je hier.

Klik hier voor meer horloge- en juwelenieuws.

Tekst: Coen Wulms Fotografie: Op het beeld hierboven: links Mr. Philippe Léopold Metzger, rechts tennisspeler David Goffin, friend of the brand, beiden met de Piaget Polo S.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+