Oriëntaalse schoonheid

Het Italiaanse Pomellato maakt al sinds 1967 sieraden die bijna kunst zijn, zo mooi. Inspiratie uit andere culturen én een team van honderd goudsmeden maken dat het juwelenhuis telkens weet te verrassen met nieuwe ontwerpen. Zo ook met de Arabesquecollectie die een dichterlijk evenwicht vormt tussen volume en lichtheid.

Pomellato is in 1967 opgezet door Pino Rabolinie, telg uit een geslacht van goudsmeden. Bijzonder: Hij was de eerste die de filosofie van prêt-à-porter introduceerde in de juwelenwereld. Hierdoor en dankzij een sterke eigen identiteit groeide Pomellato al snel uit tot een merk waar niet alleen Italië maar ook de rest van de wereld niet omheen kon. Pomellato werkt altijd met de beste vakmensen en onderscheidt zich door een bijzondere combinatie van stenen, vormen en materialen.

Dat vakmanschap zien we ook terug in de Arabesquecollectie waarvoor de designers zich lieten inspireren door Arabische kunst, verborgen tuinen, paleizen en door wat voor velen een van de mooiste seizoenen is; de herfst. Met kostbaar ajourwerk in roségoud is het resultaat een gedurfde, sierlijke collectie sieraden die iets poëtisch heeft. De juwelen zijn gemaakt voor de vrouw die uit durft te pakken met haar stijl. De sieraden zien er groot en robuust uit, maar zijn desondanks bijzonder licht en kunnen met gemak de hele dag gedragen worden. Elk item heeft een prachtig patroon van bloemen waardoor het een klein kunstwerk lijkt. Door deze fraaie tekening en de rijke uitstraling van de sieraden krijgt de draagster instant een gevoel van luxe. De maxischakels van de armband en ketting contrasteren mooi met het fijne sierwerk van de Arabesque. Diezelfde lichtheid zien we terug in de kroonluchteroorbellen die gevormd worden door acht ajour bewerkte druppels. De schitterende diamanten zorgen bovendien voor een levendig schaduweffect. Pronkstuk van de collectie is een koepelvormige  ring met een Oriëntaals toucher en maar liefst 670 ingewerkte diamanten.

Tekst: Caroline Brakel

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+