Op koffiereis met Sacha de Boer

Waar komt ‘onze’ koffie eigenlijk vandaan? Hoe wordt het gemaakt? En wat bepaalt de smaak? Dit zijn vragen waarop foto-expositie ‘De Boer & de boer’ antwoord geeft.

Samen met Nespresso ging Sacha de Boer op koffiereis naar West-Java, op zoek naar de herkomst van koffie. Naar de Dharkan-boon om precies te zijn, die de Boer’s favoriete koffiesmaak geeft. Middels de reis wilde Sacha inzicht krijgen in hoe die diepe, intense koffiemaak ontstaat. Maar ook in Nespresso’s werkwijze. Ze ontdekte dat respect voor zowel de boeren als de natuur hoog in het vaandel staat. En daarbij streeft het merk uiteraard naar de beste kwaliteit koffie. Dit wordt o.a. gerealiseerd middels het Nespresso AAA Sustainable Quality™ programma, waar wereldwijd meer dan 70.000 koffieboeren aan deelnemen. Het programma helpt boeren met het verbeteren van de opbrengst en kwaliteit van de oogt, waarborgt duurzame koffieproductie en verbetert de leefomstandigheden van boeren en hun families. Daarnaast helpt het programma boeren met het herstellen van de natuur door bomen en gewassen te planten op en rondom koffieplantages. Naast CO2 zorgen de bomen voor een betere bodemkwaliteit, beschermt het planten tegen de zon en gaat het bodemerosie tegen. Daarnaast stelt het programma de boeren in staat om naast koffie ook andere producten te verbouwen. Een goede zaak, vinden wij!

DE BOER EN DE BOER

 

Te zien t/m 28 januar in VondelCS
Klik hier voor meer informatie.

Tekst: Lisa van der Heide Fotografie: Sacha de Boer

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+