Negende uitreiking van het Cultuurfonds Mode Stipendium

Modetalent moet gekoesterd worden. Om in Nederlands gevestigde modeontwerpers te steunen, wordt woensdag 3 april voor de negende keer het Cultuurfonds Mode Stipendium uitgereikt aan een Nederlandse modeontwerper. 

De prijs

Sinds 2011 bestaat het Het Cultuurfonds Mode Stipendium dat is ondergebracht bij het Prins Bernard Cultuurfonds. De prijs bestaat uit een ketting als wisseltrofee die is ontworpen door niemand minder dan de Nederlandse juweelontwerper Ted Noten en een geldbedrag van 50.000 euro.

Winnaars

Het stipendium is bedoeld voor getalenteerde, in Nederland gevestigde modeontwerpers die uitblinken op artistiek vlak en die al minimaal vijftien collecties hebben gemaakt. Het geldbedrag is dan ook bedoeld om hem of haar te helpen zich artistiek en zakelijk verder te ontwikkelen. Vorig jaar won Bas Kosters. Hij noemde de prijs ‘een symbool voor een nieuwe en belangrijke stap in mijn carrière’. Als winnaar van vorig jaar zal hij dit jaar het stipendium uitreiken aan zijn opvolger. De uitreiking vindt plaats in het NewWerktheater in Amsterdam.

Voor meer informatie, klik hier.

Tekst: Mireille Sneekes Fotografie: Dennis Bouman

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+