Museum No Hero toont liefdesaffaire Catherine Deneuve en Yves Saint Laurent

Van mantelpakjes tot avondjaponnen… Met de expositie Yves & Catherine: Une historie d’amour toont het museum unieke stukken die de couturier in de jaren ’80 en ’90 voor de Franse actrice ontworpen heeft. 

Yves & Catherine: Une historie d’amour

De collectie bestaat uit verschillende kledingstukken die Deneuve heeft gedragen in haar carrière tijdens feestelijke gelegenheden, zoals gala’s en prijsuitreikingen. Van een kostuum met bougainville-bloemen tot frambooskleurige mantelpakjes, verschillende ontwerpen zie je terug in deze expositie. De naam van de tentoonstelling komt voort uit een uitspraak die de Franse actrice in 2002, tijdens Laurent’s 40-jarig jubileum heeft gedaan. Namelijk; ‘Ma plus belle historie d’amour, c’est vous,’ wat betekent dat haar mooiste liefdesaffaire met de ontwerper is geweest. Hiermee verwijst ze naar de levenslange vriendschap waarin Laurent vele kledingstukken voor haar heeft ontworpen heeft.

Geïnteresseerd in een modieus dagje uit? De tentoonstelling is tot 5 januari te bezichtigen in Museum No Hero in Delden. 

Tekst: Isa Bulthuis Fotografie: Museum No Hero

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+