Mode & kunst

Claudia Sträter werkt dit seizoen samen met gerenommeerd (kunst)fotograaf Dirk Lambrechts. Dat levert artistieke beelden op die de essentie van het Nederlandse modelabel alleen maar versteken. Vindt ook Ger-Jan de Gilde, Head of Design bij Claudia Sträter.

Lambrechts gebruikt voor het campagnebeeld egale achtergronden in bijzondere kleuren als mosterdgeel en nachtblauw. De achtergrondtinten geven de beelden sfeer en een grafische kracht. De gezichten van de modellen zijn nagenoeg onherkenbaar, waardoor alle aandacht naar de kleding gaat. De cleane snit van een pak, mantel of andere kledingstuk komt zo maximaal tot zijn recht. Geheel in lijn met de intentie van de Gilde: hij wilde in de campagnebeelden weergeven wat zo typerend is voor Claudia Sträter: krachtige silhouetten, rijke stoffen en veelzijdige modethema’s. Het contrast tussen ingetogen en uitbundig, tussen clean en uitgewerkt, tussen verstilling en beweging.

Lambrechts is al meer dan twintig jaar een succesvol modefotograaf, maar de laatste jaren focust hij zich vooral kunstfotografie. Zijn artistiek werk is onlangs verzameld in ‘Illuminated’, een fotoboek dat in gelimiteerde oplage te verkrijgen is in de betere boekhandel.

Klik dan hier voor de collectie.

Lees hier meer modenieuws.

Tekst: Mischa Claveaux

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+