Make-over in Notting Hill

Trinny Woodall, bekend van het tv-programma What Not To Wear, kocht een vervallen pand in Notting Hill. ‘It was disgusting really’, maar negen maanden later was de make-over compleet.

Ze werd internationaal bekend met het tv- programma What Not To Wear, waarin ze samen met Susannah Constantine rake kritiek gaf op de kleding van mensen op straat. Om ze vervolgens met hun enorme stijltalent weer op het juiste spoor te zetten. Ze deden de show niet alleen in Engeland en Nederland, maar ook in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Polen, Australië, Amerika en zelfs India. Trinny was vaak maanden van huis, reden te meer om haar basis zo per- soonlijk en warm mogelijk te maken.

Walgelijk maar met potentie

Ze woont in Notting Hill, samen met haar tienerdochter Lyla Elichao . Ze kent de buurt goed, aangezien ze met haar ex-man om de hoek woonde. Zes jaar geleden liep ze in de chic-hippe buurt een leegstaand Victoriaans huis tegen het lijf dat al een tijd te koop stond. Het pand moest drastisch worden opgeknapt, maar had ook zo zijn sterke punten. ‘De woonkamer, de ruimte die nu mijn slaapkamer is, was de mooiste van het huis’, vertelt ze aan de telefoon. ‘Het was één grote ruimte, met daarin een piano en bergen boeken. De vrouw die hier woonde was pianolerares en er hing gewoon een heel goede sfeer. Ik besloot ervoor te gaan.’ Maar goede sfeer of niet, het huis zag er verder niet uit. ‘It was disgusting really’, zegt Trinny, ‘de keuken dateerde nog uit de jaren vijftig, de badkamer en wc waren typisch jaren zestig. En het huis was overal erg donker. Het moest echt grootschalig verbouwd worden. Met behoud van de goede sfeer.’ Trinny schakelde Ben Addy van architectenbureau Moxon Architects in om haar vier etages tellende huis uit 1850 op te frissen. ‘Ik had goede verhalen over hem gehoord. En van kleding weet ik wel wat, maar een huis verbouwen is heel wat anders. Ieder zijn vak.’ De grootste uitdaging was het souterrain, dat klein en donker was, met nauwelijks plaats voor een bed. Het souterrain is radicaal vergroot door het verwijderen van 145 ton aarde uit de achtertuin. Hierdoor ontstond er ruimte voor een binnenplaats, die licht en lucht het huis binnenlaat. Trinny liet de binnenplaats helemaal wit verven en plantte er een olijfboom. ‘In Londen worden veel kelders uitgegraven omdat de onroerendgoedprijzen zo hoog zijn. De grond in gaan is een relatief betaalbare manier om meer meters te creëren. Maar vaak gaat de tuin bij zo’n operatie helemaal verloren. Dat wilde ik niet en daarom hebben we niet de hele tuin bebouwd en onderkelderd.’ Het nieuwe souterrain werd de plek voor de keuken, die gecombineerd met een eethoek en een tv-hoek heel sfeervol is geworden.

Benieuwd naar complete interieur? Bestel de nieuwe editie van Elegance hier.

Tekst: Erik Paul Jager Fotografie: Simon Upton - The interior archive

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+