Limburg: Kiki’s Stocksale

Kiki’s Stocksale

Stokstraat 33, Maastricht

‘Waarom Maurice Mentjens? Zijn moeder is al heel lang klant, en ik heb hem meegemaakt als puber, student en als ondernemer. Daarbij is hij niet alleen erg deskundig, maar ook heel aardig. Dit is niet het eerste project dat hij voor ons uitvoert; Zeven jaar geleden tekende hij ook het interieur voor Kiki2 in datzelfde pand. Het is een  moeilijke ruimte: klein en smal maar heel hoog. Destijds zijn we de hoogte ingegaan, waardoor we met haken in de weer moesten om kleding van de te halen. Nu is alles ook letterlijk bereikbaar voor klanten. De sfeer is licht en luchtig. Transparant en toegankelijk. De stippen op de vloer zijn een verwijzing naar de prijsaanduidingen van de kleding en op de muren zitten magnetische stippen waaraan we een kledingstuk of tas kunnen bevestigen. Beide Stocksales, in Maastricht en Amsterdam, zijn er om de Kiki Niesten-winkel op orde te kunnen houden: daar is dus nooit uitverkoop.’

‘Het interieur werd verkozen tot een van de beste retailontwerpen ter wereld’

kiki_wetering_20131219_0541

Eigenaresse Kiki Niesten
Sinds 2016
Merken High-end fashion voor street-end prijzen.
Extra Kiki Niesten opende onlangs een tweede kiki’s Stocksale. In het pand was eerder Kiki 2 gevestigd.
Bijzonder Het interieur van binnenhuisarchitect Maurice Mentjens werd door Frame Magazine verkozen tot het op drie na beste retailontwerp van 2016 wereldwijd.

Op zoek naar meer fijne adressen in jouw regio? De Elegance Fashion Club is een exclusieve groep modewinkels die door de redactie zorgvuldig zijn geselecteerd.

Tekst: Elise Goulooze & Isabelle Arts Productie: Vera Seegers

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+