Injectables: vet

We krijgen er allemaal vroeg of laat mee te maken: rimpels en volumeverlies. Maar hoe vroeg of laat precies, dat kunnen we een tikje sturen. De beste mooimakers blijken – en dat is even schrikken – bloed, vet & zuur. Deze keer in de hoofdrol: vet. 

Vet, wat is het?

Lipofilling is een behandeling waarbij rimpels, deukjes en uitzakkingen opgevuld worden met lichaamseigen vet.

Hoe werkt het?

Allereerst wordt er vet op een andere plek door dunne buisjes weggezogen, bijvoorbeeld van de buik, heupen of benen. Dit vet wordt vervolgens speciaal geprepareerd en met zeer dunne naaldjes weer ingebracht daar waar nodig, dit wordt ook wel lipostructure genoemd. Als het vet in de spier wordt gebracht, neemt daar het volume toe ook wel de Lipofilling FAMI-techniek genoemd.

De belofte:

Het effect van een ‘facelift’, maar dan met lichaamseigen vet doordat deukjes, rimpels en plooien worden opgevuld. Een natuurlijk en gelijkmatig resultaat, waarbij de huid ook aan elasticiteit wint. Het resultaat is permanent.

De praktijk:

Bij holle oogkassen, jukbeenderen, wangen, verouderde hals en totale ‘facelift’. Bij een eerste consult wordt er gekeken of u een geschikte kandidaat bent voor lipofilling. Hoelang blijft het effect?

Het is permanent. Doordat het natuurlijke verouderingsproces gewoon doorgaat, wordt er geadviseerd om na drie tot vijf jaar voor een lichte vervolgbehandeling te kiezen.

Let op: Het kan zijn dat het ingebrachte vet door het lichaam (gedeeltelijk) wordt geabsorbeerd en er een tweede poging nodig is.

Is het veilig?

Doordat het een lichaamseigen vulmiddel is, zal er geen allergische reactie optreden. Er is altijd een (klein) risico op onregelmatigheden.

Is het pijnlijk?

Zowel het weghalen als inbrengen van het vet gebeurt onder lokale verdoving. Dus het is niet pijnlijk.

Na de ingreep is de huid eerst wat gezwollen en kunnen er wat blauwe plekjes ontstaan. Na een paar dagen zijn deze verdwenen.

Prijs?

Lipofilling van het gelaat, 60 minuten, €2500.

Extra Info?

velthuiskliniek.nl

cliniquedokterdon.nl

 

Lees hier meer over mooimakers: bloed en zuur

 

Tekst: Desiree Schoonen & Coen Wulms Fotografie: Istock

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+