Het Frans Hals Museum in bloei

Het Frans Hals Museum is niet alleen een bezoek waard om zijn schilderijen, maar ook om de prachtige bloemen die van 23 maart tot 19 mei het museum sieren.

Dertig jaar geleden begonnen de Vrienden van het Frans Hals Museum met het aankleden van de zalen met bloemen. De boeketten rusten in vazen uit de collectie keramiek van het museum en sieren het museum tijdens de tentoonstelling Museum in Bloei. 

Dit jaar wordt de tentoonstelling opgezet door twee teams met ieder een eigen stijl, look en feel. De teams zullen dan ook op geheel eigen wijze een bloemige sfeer aan het museum geven.
Het eerste team, het Vriendenteam onder leiding van Vibeke Struben, decoreert het museum tot 7 april. Daarna ligt de taak bij bloemkunstenaar Paul Wijkmeijer en zijn team van bloembinderij Klavertje Vijf. Hij zal zijn uitbundige en kleurrijke boeketten niet alleen opmaken in de vazen van het museum, maar ook in nieuwe vazen.

In de tentoonstelling zullen veel tulpen te zien zijn aangezien de presentatie Museum in Bloei onderdeel is van de ‘Tulpomania tour’. Hierdoor komt de tulpenmanie uit de Gouden Eeuw weer tot leven.

Voor meer informatie of andere tentoonstellingen, klik hier.

Tekst: Mireille Sneekes Fotografie: Inga Powilleit

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+