Haarlem bloeit!

Bloemen, wie wordt er niet vrolijk van? En wie van bloemen houdt, moet in april en mei in Haarlem zijn. Gedurende die twee maanden, waarin Haarlem bloeit! plaatsvindt, is de stad namelijk de bloemenstad van Nederland: niet alleen de bloemenvelden rondom de stad staan in bloei, maar ook Haarlem zelf biedt extra geur en kleur. 

Het Spaarne, de hofjes, verschillende musea: de Noord-Hollandse hoofdstad heeft als middelgrote stad veel te bieden. In drie van de musea zijn er tijdens Haarlem bloeit! vier tentoonstellingen waar bloem en groen tot leven komen. In Teylers Museum vind je, tot 12 mei, de tentoonstelling 200 Soorten Groen waar je de botanische tekenkunst van de broers Franz en Ferdinand Bauer uit de zeventiende en achttiende eeuw kunt ontdekken. In het prentenkabinet, onderdeel van het museum, is tot 28 april Bloemenweelde te zien, waar je bloemtekeningen kunt aanschouwen.

Ook het Frans Hals Museum wijdt een tentoonstelling aan het bloemenfeest. Meer over die expositie lees je hier. Tot slot Museum Haarlem waar een tentoonstelling met een meer historische invalshoek te zien is. Het museum laat je namelijk kennismaken met het verhaal over de opkomst en de ondergang van de Haarlemste bloemenindustrie tussen de achttiende en twintigste eeuw.

Naast de musea staan ook de Nieuwe Bavo kathedraal en de stad zelf in bloei. Zo is De Nieuw Bavo bloeit een indrukwekkend bloemevenement in de imposante kathedraal. En de stad bloeit op en top tijdens de intocht van het Bloemencorso Bollenstreek in het weekend van 13 en 14 april.

Genoeg fleurigs om naar de Noord-Hollandse hoofdstad te komen als je het ons vraagt. Voor meer informatie, klik hier

Tekst: Mireille Sneekes

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+