Haagse couture in Gemeentemuseum

Ruim 40 jaar is de Haagse couturier Frans Hoogendoorn een begrip in de Nederlandse modewereld. Zijn couture is geliefd door vooraanstaande vrouwen, waaronder leden van het Koninklijk Huis. De expositie toont vele hoogtepunten uit zijn oeuvre, met coutureontwerpen, modetekeningen en filmmateriaal.

“Ik vind het enig om de droom van mijn clientèle waar te maken, om ervoor te zorgen dat ze er elegant en smaakvol uitzien.” Frans Hoogendoorn

 Hoogendoorn start zijn carrière in 1974 in Den Haag. Door de jaren heen ontwikkeld hij een indrukwekkende klantenkring. De couturier staat bekend als gedegen, passioneel en dienend. Zijn ontwerpen zijn te herkennen aan heldere kleuren, sterke contrasten en ongewone combinaties. Tevens is hij een liefhebber van grafische lijnen, ensembles in zwart-wit, polka dots en jassen met pied-de-coq motieven. Hoogendoorn heeft oog voor kwaliteit en werkt het liefst met rijke stoffen uit Italië en Frankrijk. Voor zijn designs laat hij zich inspireren door de Parijse couture van de jaren 50 en 60. Maar ook door klassieke stijliconen als Audrey Hepburn, Jackie Kennedy en de Duchess of Windsor. Bijzonder: de tentoonstelling bevat ook particuliere bruiklenen. Te zien zijn de bruidsjurk van prinses Anita, een geliefde jurk van prinses Margarita en het witte ensemble dat prinses Irene droeg bij de begrafenis van prinses Juliana.

T/m 18 februari 2018. Klik hier voor meer informatie en tickets. 

Tekst: Lisa van der Heide Fotografie: Frans Hoogendoorn

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+