Genieten: zeven royals die eens lekker uitpakken

De laatste jaren zijn royals zich steeds meer gaan inhouden qua pracht en praal, om niet wereldvreemd of decadent over te komen. Maar áls ze dan eens uitpakken met al het moois dat ze hebben, doen ze ’t goed! 

Zara-jurkjes

Daar waar royals hun rijkdom voorheen niet uitbundig genoeg konden laten zien, pakken de huidige koninklijke generaties het iets subtieler aan. Van jurkjes van de Zara en ready-to-wear kleding tot het hergebruiken van reeds gedragen stukken:  hedendaagse royals doen er alles aan om er bedacht, zakelijk en toch verbluffend uit te zien. Gelukkig zijn er nog voldoende gelegenheden dat ook de huidige lichting zich gelukzalig overgeeft aan het sprookjesachtige rijkdom van een monarchie.

Koningin Silvia 

Voor haar 75ste verjaardag liet koningin Silvia zich interviewen door de Zweedse ELLE én die fotoreportage mag er zijn. De fluwelen cape, zwanen en een baljapon maken het een magisch portret.

silvia_75_elle_kh_03

Koningin Máxima

Een favoriet van de redactie: een bruiloft in Wenen, de Sissi-waardige japon met bijpassende cape die zorgt voor wat extra drama.

nederland_jan_taminiau_2014_juan_zorreguieta_andrea_wolf_anp

Koningin Margrethe

De Deense koningin kiest óf voor een simpel katoenen item, óf voor hysterische grandeur. Voor dit staatsieportret besloot ze er helemaal voor te gaan en dat staat haar goed.

staatsieportret_margrethe_01

Een backstage-foto uit dezelfde sessie: minder romantisch, wel hilarisch.

backstage_margrethe

Koningin Elizabeth

De Britse koningin moest voor deze foto de Schotse Hooglanden in, compleet met kroon en hermelijn, maar het resultaat mag er wezen. De Queen vond het zelf ‘a lot of fuss’ en was blij dat het snel begon te schemeren, zodat er niet genoeg licht was om nog te fotograferen.

queen_julian_calder_01

Kroonprinses Victoria

De kroonprinses pakt altijd uit voor het Nobelprijzen-event, maar haar japon uit 2014 is de absolute topper. Victoria verklapte dat toen haar dochter Estelle de jurk voor het eerst zag, ze verrukt zei dat het echt iets voor een prinses was. De kleine meid is nog heerlijk onwetend van het feit dat haar moeder ooit koningin zal zijn.

zweden_nobel_victoria_2014_anp_02

Prinses Madeleine

De jongere zus van Victoria, prinses Madeleine van Zweden, staat bekend om haar kant, pastelkleuren en bloemen. En ja, zo ziet volgens kinderen een prinses er nu eenmaal uit.

madeleine_baljurk_nobel_2016_anp

Hertogin Catherine

Met haar frêle gestalte dreigt de hertogin van Cambridge snel te verdrinken in grote baljurken. Dit exemplaar van Jenny Packham is echter wel perfect voor haar.

diplomatieke_receptie_2018_gi_04

Tekst: Redactie Elegance/Beau Monde Fotografie: ANP; BSR

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+