Escher op reis in het Fries Museum

Binnenkort een tripje naar Friesland op de planning? Leeuwarden is dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa. Het Fries Museum pakt uit en haalt meer dan tachtig originele prenten, twintig tekeningen en diverse foto’s en objecten van M.C.  Escher naar Leeuwarden, de geboorteplaats van de wereldberoemde graficus.

In de voetsporen van Escher

De expositie geeft de artistieke ontwikkeling van Escher weer. Er is veel aandacht voor de invloed van de locaties waar Escher tijdens zijn leven verbleef. Als bezoeker reis je in het Fries Museum door Italië, Zwitserland en Spanje, landen die de reislustige kunstenaar inspireerden tot het maken van zijn bekendste werken.

Italië

De reizen van Escher hadden een bepalende invloed op zijn persoonlijke én artistieke ontwikkeling. De kunstenaar werd geïnspireerd door de Zuid-Europese landschappen, met name in Italië. Zijn verbeelding van Atrani aan de Amalfikust speelde jaren later een sleutelrol in de bekende houtsnede Metamorphose II (1940). Als je de expositie bezoekt dan is de houtsnede zeker een kijkje waard.

Tentoonstelling M.C. Escher – Escher op reis is te zien vanaf 28 april. Klik hier voor meer informatie en tickets.

Tekst: Suzanne Meeuwissen Fotografie: M.C. Escher - Dag en Nacht (1938) - the M.C. Escher Company B.V. - www.mcescher.com.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+