Een week met… Gijs Scholten van Aschat

Hij is een van de meest succesvolle én vooraanstaande acteurs van ons land. Al sinds 1983 wisselt hij toneel, tv en film moeiteloos met elkaar af. De 57-jarige acteur stond eerder dit jaar met Jude Law en Halina Reijn op de planken en staat aan de vooravond van een nog voller najaar. 

[Maandag]

‘Als eerste pak ik de fiets naar Bloemendaal ter voorbereiding op een wielertocht die ik elk jaar rij met vrienden. Ik fiets een aantal keer het Kopje van Bloemendaal om wat ‘hoogtekilometers’ in de benen te hebben. Daarna heb ik een auditie voor het tweede seizoen van Klem met Barry Atsma en Jacob Derwig. Ik mag een bad guy spelen. Altijd mooi om te doen en zeker met zulke acteurs. Ik heb er goede hoop op. ’s Avonds heb ik, als vicevoorzitter van de Akademie van Kunsten (KNAW), een vergadering over het Paradisodebat en de opening van het culturele seizoen.’

Ik mag een bad guy spelen.

[Vrijdag]

‘Uitrusten van de dag ervoor en wat workshops voorbereiden voor volgende week. Aan het einde van de dag rij ik richting Brabant naar het zomerhuis van de familie bij Vught. Mijn broer viert daar zijn 60ste verjaardag. Dat wordt een feestelijke en veel te gezellige avond.’

Benieuwd naar de rest van de week van acteur Gijs Scholten van Aschat? Bestel de nieuwe editie van Elegance hier.

Tekst: Jorrit Niels Fotografie: Janey van Ierland

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+