Donna Hay’s geitenkaas-spruittaartjes

Ze is meer dan een beroemde chef. Met 22 kookboeken, een drukbezochte site, populair magazine en eigen servieslijn is Donna Hay uitgegroeid tot een merk dat culinaire harten wereldwijd sneller doet kloppen. Met haar nieuwe boek, Life in Balance, leert ze ons opnieuw lekker en gezond te koken. Zoals bijvoorbeeld met dit recept voor spruittaartjes.

Ingrediënten

(voor 4 personen)
* 300 g spruitjes, geblancheerd en in vieren
* 2 eetlepels olijfolie extra vierge
* 1 eetlepel fijngeraspte citroenschil
* handje oreganoblaadjes, plus extra om te bestrooien
* zeezout en grofgemalen zwarte peper
* 2 eetlepels kant-en-klare zoete uienrelish
* 50 g zachte geitenkaas
* 60 g verse ricotta
* 1 ei, losgeroerd volkorenquichedeeg
* 70 g volkorenspeltmeel
* 150 g volkorenmeel, plus extra om te bestuiven
* 20 g psylliumpoeder
* 150 g ongezouten boter, in stukjes
* ½ theelepel grof zeezout
* 1 eidooier
* 1 eetlepel ijswater

Bereiding

Draai voor het deeg de beide soorten meel, het psylliumpoeder (te koop bij de natuurwinkel), de boter en het zout in een foodprocessor
tot een grofkruimig deeg. Voeg de eidooier en het water toe en draai tot een soepel deeg. Stort op een licht bebloemd werkvlak, halveer het en vorm twee ronde schijven. Verpak in plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190°C of gasstand 5. Schep spruitjes, olie, citroenschil, oregano en zout en peper om in een kom. Rol elk stuk deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een ronde plak van 20 cm. Leg elk op een bakplaat en verwijder de bovenste vellen bakpapier. Schep de uienrelish over beide deegplakken en verdeel het spruitjesmengsel, de geitenkaas en ricotta erover. Vouw de randen iets om zodat de vulling omsloten is en bestrijk de randen met ei. Strooi de extra oregano over de taartjes en zet 25-30 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn.

Tekst: Hilde Veeren

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+