Dit is het beste tijdstip om koffie te drinken

Houd jij ook zo van koffie en functioneer je eigenlijk niet heel goed tot je ‘een bakkie’ op hebt? Lees dan even verder.

Het is niet slim om meteen als je wakker wordt aan de koffie te gaan, omdat er tussen acht en negen uur een hoog percentage cortisol (een hormoon) in je lichaam aanwezig is. Cortisol en koffie gaan niet goed samen, want de combinatie maakt dat cafeïne veel minder effectief werkt en zelfs stress kan veroorzaken. Als je je koffie toch te vroeg drinkt, zul je de rest van de dag meer behoefte hebben aan cafeïne.

Wanneer dan?

Uit onderzoek van AsapSIENCE blijkt dat als je om negen uur ’s ochtends je eerste kop koffie drinkt, je het beste effect ervaart. Op dat moment is je cortisolspiegel laag, wat zorgt voor een beter humeur en meer energie.

Niet genoeg…

Is één kopje koffie niet genoeg voor jou? Neem er dan om half twaalf en/of eventueel drie uur ’s middags nog een. De cafeïne heeft namelijk een halfuur nodig om in te werken en werkt ongeveer twee uur door. Van twaalf tot één uur ’s middags en half zes tot half zeven ’s avonds is de cortisolspiegel van de gemiddelde persoon weer op zijn hoogst. Op deze tijdstippen kun je koffie beter overslaan.

Tekst: Marie Claire/Lisa van der Heide Fotografie: Breakfast at Tiffany's

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+