Dé cadeautip voor de feestdagen: doneren aan een goed doel

Inspiratie nodig voor een origineel cadeau voor de feestdagen? Doneer eens aan een goed doel! Zoals Aaltje van Zwedens Stiching Papageno. Een veelzijdige organisatie die hulp biedt aan kinderen en jongeren met autisme. 

Afgelopen week vond voor de derde keer het #TrippTrappDinner van Stokke en Prêt à Pregnant plaats. Met als streven geld inzamelen voor een goed doel. Dit keer was dat Stichting Papageno. De 70 aanwezige moeders slash ondernemers haalden samen €15.000 op voor de organisatie.

Stichting Papageno

Tijdens het diner deelde Aaltje van Zweden haar verhaal en idee achter de stichting. Samen met dirigent Jaap van Zweden kreeg ze een zoon met autisme. Vanwege de grote impact op het gezin ontstond het plan om hulp te bieden aan autistische kinderen en hun ouders. Middels verschillende initiatieven en activiteiten richt Stichting Papageno zich op de ontwikkeling van deze kinderen. Een belangrijk speerpunt hierbij is muziektherapie. De stichting werkt samen met 25 gediplomeerde muziektherapeuten die therapie geven bij kinderen thuis. Ook ondersteunt de stichting onderzoek naar de effecten van muziektherapie op autisme en de mogelijkheden voor vroegdiagnostiek. Het Papageno huis in Laren biedt opvang en ondersteuning aan kinderen met autisme. Dit doet de stichting samen met Zorggroep ’s Heeren Loo. In het huis kunnen kinderen wonen, werken en meedoen aan activiteiten.

Donateur worden? Klik dan hier.

Tekst: Lisa van der Heide

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+