Couscoussalade met burrata en limoenvinaigrette

Een heerlijk fris recept uit het kookboek Vier seizoenen eten met Gartine. Ideaal om snel klaar te maken op een zomerse dag, voor bij een picknick of etentje in de tuin.

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden

Voor de salade:
* 500 ml gevogelte- of groentebouillon
* 1 ingelegde citroen
* 300 gram couscous
* 1 bosui, zeer fijngesneden
* ½ komkommer, in zeer kleine blokjes gesneden
* 15 gram dille
* 15 gram krulpeterselie
* zout en versgemalen peper
* 1 burrata, in stukjes gescheurd

Voor de vinaigrette:
* 1 kleine ui, fijngesneden
* 1 teentje knoflook, fijngesneden
* 55 ml limoensap
* 75 ml zonnebloemolie
* 65 ml limoncello
* 2 tl zout

Bereiding

Breng de bouillon aan de kook. Halveer de ingelegde citroen, schraap het vruchtvlees van de schil en gooi dat weg. Snijd de schil heel fijn. Voeg twee eetlepels citroenschil toe aan de couscous (of naar smaak), doe dit in een ruime kom en giet er de kokende bouillon over. Roer met een vork door en laat tien minuten afgedekt staan. Je kunt de couscous koud of lauwwarm eten. Maak ondertussen de vinaigrette door alle ingrediënten goed door elkaar te mengen. Maak de couscous een beetje los met een vork en roer er de vinaigrette doorheen. Roer er daarna voorzichtig de bosui, komkommer, dille, krulpeterselie en zout en peper naar smaak door. Leg er als laatste de stukjes burrata op.

Klik hier voor meer culinaire tips.

Tekst: Sofie Vermooten Fotografie: Jeroen van der Spek

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+