Chocolademoussetaart met kardemom en espresso

Luchtiger dan chocoladetaart en minstens zo lekker, dit recept voor chocolademoussetaart uit kookboek Sirocco.

Voor 8 tot 10 personen.

Benodigdheden
– 200 g pure chocolade van goede kwaliteit
– 175 ml olijfolie
– 3 kopjes sterke espresso
– Zaadjes van 8 groene kardemompeulen, in een vijzel fijngestampt
– 5 eieren, gesplitst
– 75 g fijne kristalsuiker

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.
Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan heet water en roer met de olijfolie glad.
Haal de kom van het vuur en laat 15 minuten afkoelen. Doe de espresso en de fijngestampte kardemom erbij en roer goed.
Klop de eidooiers met de fijne kristalsuiker licht en luchtig. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor.
Klop de eiwitten in een aparte kom tot stijve pieken. Spatel de stijve eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel tot alles goed gemengd is.
Schenk in de springvorm en bak 15 minuten. Haal uit de oven, laat afkoelen in de vorm en serveer.

Dit recept komt uit het boek Sirocco door Sabrina Ghayour, uitgeverij Good Cook.

Sirocco cover

Meer culinaire tips lees je hier.

Tekst: Sabrina Ghayour Fotografie: Haarala Hamilton

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+