Bestseller: De Amerikaanse Prinses

Het boek De Amerikaanse Prinses van Annejet van der Zijl voert voor de vijfde week op rij de boekentop10 aan. Elegance interviewde de nuchtere schrijfster vlak voor verschijning. Een fragment uit het interview:

‘Er is niets zo moeilijk als iets schrijven wat er moeiteloos uitziet. Het grootste gedeelte van wat je hebt verzameld moet je ook weer weggooien of samenvatten – om er een verhaal van te kunnen maken. Als ik schrijf, schrijf ik in principe voor mezelf. Maar ik houd natuurlijk wel rekening met de lezer. Omdat ik snel verveeld ben, wil ik er alles aan doen om mijn lezers niet te vervelen. Dat die lezer ’s avonds denkt: ik ga naar bed en lees eerst nog even een hoofdstuk. Mijn ambitie: dat hij of zij het hoofdstuk uitleest en zo geboeid is dat-ie nóg een hoofdstuk wil, móét lezen.’

Het complete interview met Annejet vind je in het januari/februarinummer van Elegance. Nog tot 18 februari verkrijgbaar!

Over het boek:

De Amerikaanse prinses beschrijft het woelige, fascinerende leven van Allene Tew: opgegroeid in een stadje in het Middenwesten van de Verenigde Staten kwam zij terecht in de high society van New York. Zij was de peetmoeder van prinses Beatrix, huwde vijfmaal, verloor haar drie kinderen en bijna haar hele vermogen; het is een verhaal over verlies – en hoe daarmee te leven.

Boek Annejet van der Zijl

Meer interviews van Elegance lees je hier. 

Tekst: Anouk Blom & Coen Wulms Fotografie: Anja van Wijgerden Visagie: Minke Boeijen

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+