Art in Amsterdam

Kunstliefhebbers opgelet: vanaf 19 mei gaat ARTZUID weer van start. Indrukwekkende sculpturen sieren 4 maanden lang de straten van onze hoofdstad.

ARTZUID is een internationale kunstroute die elke twee jaar de straten van Amsterdam-Zuid met bijzondere kunstwerken tot leven brengt. De sculptuurbiënnale beleeft dit jaar van 19 mei – 17 september 2017 alweer haar vijfde editie. Bewoners en bezoekers van de Amsterdamse wijk kunnen de beeldenroute met 60 monumentale kunstwerken gratis afleggen.

Samengesteld door Rudi Fuchs

De jubileumeditie wordt samengesteld door Rudi Fuchs, kunsthistoricus en voormalig directeur Stedelijk Museum Amsterdam. Fuchs selecteerde nationale én internationale moderne en hedendaagse beelden van o.a. Jeroen Henneman, Atelier van Lieshout, Kurt Ryslavy en Ryszard Winiarski.

Kleurrijk werk op ARTZUID

Wat is er zoal te bewonderen? Kleurrijke werken van internationaal bekende kunstenaars bijvoorbeeld. Zoals werk van de jonge en zeer populaire Belg Arne Quinze en de eye catcher van de Spaanse kunstenaar Christóbal Gabarrón (foto bovenaan). De werken van verschillende generaties naoorlogse kunstenaars zijn te zien op de Apollolaan, Minervalaan en de Zuidas.

En er is meer

Naast de route zijn er dagelijks rondleidingen door professionele kunsthistorici. Ook zijn er artist talks en lezingen over de tentoonstelling in de omliggende hotels en in musea. Meer informatie vind je op artzuid.nl.

Tekst: Sofie Vermooten

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+