Art in Amsterdam

Kunstliefhebbers opgelet: nog tot 17 september is de kunstroute ARTZUID te bezoeken. Indrukwekkende sculpturen sieren de straten van onze hoofdstad. De komende zondagen bezoek je gratis artist talks door deelnemende kunstenaars.

ARTZUID is een internationale kunstroute die elke twee jaar de straten van Amsterdam-Zuid met bijzondere kunstwerken tot leven brengt. De sculptuurbiënnale beleeft dit jaar alweer haar vijfde editie. Bewoners en bezoekers van de Amsterdamse wijk kunnen de beeldenroute met 60 monumentale kunstwerken gratis afleggen.

Samengesteld door Rudi Fuchs

De jubileumeditie wordt samengesteld door Rudi Fuchs, kunsthistoricus en voormalig directeur Stedelijk Museum Amsterdam. Fuchs selecteerde nationale én internationale moderne en hedendaagse beelden van o.a. Jeroen Henneman, Atelier van Lieshout, Kurt Ryslavy en Ryszard Winiarski.

Kleurrijk werk op ARTZUID

Wat is er zoal te bewonderen? Kleurrijke werken van internationaal bekende kunstenaars bijvoorbeeld. Zoals werk van de jonge en zeer populaire Belg Arne Quinze en de eye catcher van de Spaanse kunstenaar Christóbal Gabarrón (foto bovenaan). De werken van verschillende generaties naoorlogse kunstenaars zijn te zien op de Apollolaan, Minervalaan en de Zuidas.

En er is meer

Naast de route zijn er dagelijks rondleidingen door professionele kunsthistorici. Ook zijn er lezingen over de tentoonstelling in de omliggende hotels en in musea. Elke zondag start om 13.00 uur een instaprondleiding (€10 p.p.). Voorafgaand aan deze rondleiding zijn er komende zondagen om 11.30 uur gratis artist talks door deelnemende kunstenaars:

27 augustus David Jablonowski en Michael Jacklin
3 september Jeroen Henneman en Krijn de Koning
10 september Esther Tielemans en Ewerdt Hilgemann

Meer informatie vind je op artzuid.nl en op hun Facebook-pagina.

Tekst: Sofie Vermooten

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+