Elegance, de eerste glossy van Nederland

Sinds 1937 biedt Elegance maandelijks inspirerende en verrassende reportages en verhalen op het gebied van mode, beauty en lifestyle, kunst en cultuur, reizen en maatschappij. Steeds stijlvol vormgegeven en gefotografeerd, en altijd gericht op de elegante, hoogopgeleide vrouw die graag haar interesses verder wil ontplooien.

Jules Perel richtte Elegance op in 1937, maar in 1940, aan het begin van de oorlog, werd de publicatie van Elegance gestaakt. In de zomer van 1946 rolde het eerste nummer na de vrede weer van de pers. Stijlvol en origineel als altijd, tot aan de dag van vandaag.

Elegance speelt in op de interesses van haar lezers en informeert hen daarover met prikkelende verhalen en interviews en actuele, inspirerende reportages. Sterke persoonlijkheden staan centraal, vrouwen die een actieve rol spelen in de maatschappij en positief in het leven staan. Kunst en cultuur krijgen veel aandacht; zowel in grote achtergrondverhalen als in de hooggewaardeerde agenda met de culturele hoogtepunten van elke maand.

Wil je zien hoe Elegance er in 1946 uitzag?
Klik hieronder op een van de covers voor een overzicht van toen tot nu.