Aanschouw David LaChapelle in Reflex Amsterdam

Van 1 juni tot en met 20 juli presenteert Reflex Amsterdam een nieuwe solo-expositie van de Amerikaanse fotograaf David LaChapelle. 

Primeur

Aanstaande zaterdag wordt de nieuwe solo-expositie van David LaChapelle geopend in Reflex Amsterdam. Het is tien jaar geleden dat de Amerikaanse fotograaf zijn werk voor het laatst in de galerij voor moderne kunst presenteerde. De nieuwe expositie toont dan ook werk van het afgelopen decennium en daarnaast werk dat (wereldwijd) nog niet eerder getoond is. Naast die primeur lanceert de galerij ook het nieuwste boek, Act of Nature, van David LaChapelle.

Act of Nature

David LaChapelle wordt geroemd om zijn gewaagde portretten van celebrity’s en hyperrealistische esthetiek. Zijn werk in Act of Nature balanceert tussen aards en transcendentaal en tussen een utopische fantasie en een dystopische werkelijkheid. Zodoende zijn mens en natuur aan de ene kant met elkaar in conflict, terwijl ze anderzijds harmonieus samen leven. Voor het werk waren religie, spiritualiteit en de kunsthistorische canon belangrijke inspiratiebronnen.

Voor meer informatie, klik hier

Tekst: Mireille Sneekes Fotografie: David LaChapelle

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+