9X Romcoms om bij weg te zwijmen

Niets fijner dan neerploffen op de bank na een dag hard werken. Dekentje erbij. Kop thee erbij. Filmpje aan… Maar dan wel een romcom. Een die je niet kent. Of die je juist al honderd keer hebt gezien. Elegance selecteert er 9. 

The Great Gatsby

The Great Gatsby

F. Scott Fitzgeralds klassieker is meerdere malen verfilmd. Maar deze met Robert Redford en Mia Farrow in de hoofdrol (1974) is de redactiefavoriet.

Love Actually

Love Actually

Op de redactie zijn we het er collectief over eens. Love Actually is dé ultieme feel good kerstfilm. Met een flinke dosis humor én liefde. Houden. We. Van.

How To Steal A Million

How To Steal A Million

Audrey Hepburn schittert in deze romcom uit 1966. Over een vrouw die een standbeeld uit een museum in Parijs steelt, om haar vaders kunstvervalsing te verbergen. Daarbij krijgt ze hulp van een intrigerende man.

Bridget Jones’s Diary

BRIDGET JONES'S DIARY

Het liefdesleven van de klunzige, hilarische Bridget Jones blijft vermaken. Zelfs als je ‘m honderdduizend keer hebt gezien. Haven’t we all?

One Day

ONE DAY

Anne Hathaway en Jim Sturgess spelen twee ex-geliefden die één keer per jaar samenkomen. Naar het gelijknamige boek.

Can’t Buy Me Love

CAN'T BUY ME LOVE

Een romantische komedie uit de jaren 80 over een tiener die een populair meisje betaalt om met hem te daten. Met de nog jonge, ultra knappe (!) Patrick Dempsey in de hoofdrol. Zwijm…

I Am Love

I am love

Met de Golden Globe-genomineerde actrice Tilda Swinton in de hoofdrol. Een verhaal vol familiespanningen en verboden liefde.

Grease

Grease

Wat begint als summer fling op de middelbare school blijkt uiteindelijk ware liefde te zijn. Flirtsessies, T-Birds én Pink Ladies in overvloed. What’s not to like? 

The Break Up

THE BREAK UP

Om het luxueuze appartement te houden besluiten Brooke Meyers (Jennifer Aniston) en Gary Grobowski (Vince Vaughn) na hun break-up samen te blijven wonen. En dat levert een innige strijd op.

Tekst: Lisa van der Heide

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+