8 aangename weglezers voor onderweg

Of je nu regelmatig het vliegtuig pakt, met het openbaar vervoer naar je werk reist, of gewoon een verhalenfanaat bent… Met deze boeken aan je zijde vliegt de tijd voorbij en is reizen nóg aangenamer.

Iedereen heeft een moeder
Moeders. Is het mogelijk om niet van ze te houden? In deze literaire bundel plaatst Isa Hoes proza, waarin lovend over moeders wordt geschreven, naast stukken waarin moeders worden gevreesd. Die tegenstelling zet je aan het denken.
€15, Prometheus
Isa Hoes - Het is je moeder

Kies jij voor je geluk?
Getrouwd, kinderen en een prachtig huis in Bloemendaal. Perfect toch? Maar hoofdpersoon Evelien is doodongelukkig. Tot ze haar ideale man ontmoet. Wat nu? Kiezen voor haar eigen hart en alles opgeven? Het perfecte terrasjesboek.
€17,50, Luitingh-Sijthoff
Mathilde Hoekstra - De ideale man - omslag HR

Vluchteling
Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar een oorlog kan ons allemaal overkomen.
Net als bij Wael, die in 2011 als student met een baan en een eigen appartement op het punt stond te trouwen met zijn vriendin. In 2018 ziet zijn wereld er heel anders uit, met een vluchtelingen- status, een heel ander leven en zonder vriendin. Zijn aangrijpende verhaal is opgeschreven door Suzanna Jansen.
€15, Uitgeverij Balans
Jansen_Wael_Jongen Syrie_vp

Empathie
Zoölogie-professor Norbert Sachser gaat in op recente ontwikkelingen uit de gedragsbiologie. Hoe tonen honden empathie? Hoe krijgen muizen alzheimer? En wat kunnen wij van dieren leren, want lijken we niet veel meer op elkaar dan we doen vermoeden?
€20, Spectrum

Familie Bicker
We kennen Simone van der Vlugt als heldin van de historische roman. Ook in Wij zijn de Bickers! schetst ze een realistisch beeld van het leven in de 16de eeuw door de ogen van deze regentenfamilie. Een blik op een woelige periode na de glorietijd van de Gouden Eeuw.
€20, Prometheus

Vlugt - Wij zijn de Bickers!

Fotografie
Gerda Taro strijdt al op jonge leeftijd tegen het fascisme. Ze wordt gevangen genomen, vlucht naar Parijs en ontmoet daar fotograaf Endre Friedmann die hopeloos verliefd op haar wordt. Hij leert Gerda om te gaan met zijn Leica. Onder de schuilnaam Robert Capa publiceren ze samen hun oorlogs- foto’s. Gerda overlijdt op jonge leeftijd aan het front. Een prachtig portret van een dappere vrouw.
€23, De Bezige Bij
Janeczek_Meisje Leica

Geschiedenis
Liefhebbers van geschiedenisboeken zullen smullen bij de smakelijke vertellingen van Simon Winder over het rijk dat ooit tussen Duitsland en Frankrijk lag: Lotharingia.
€35, Spectrum
Lotharingia

Dokter
Een aangrijpende roman over een jonge geneeskundestudent werkzaam in de Eerste Wereldoorlog, die nood- lottige beslissingen moet nemen over andermans leven. Een verhaal
over fouten, kansen en de liefde.
€22, Hollands Diep

Tekst: Mireille Sneekes & Hilde Veeren

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+