7X Digital detox

De maand januari is hét moment om vaste stramienen te doorbreken – want, goede voornemens. Een veelgehoord doel is een gezond en bewust leven creëren. En er zijn verschillende methoden om dat te bereiken. Door een tijdelijke digital detox in te lassen bijvoorbeeld. Gun je ogen met de tijd rust van felle schermlichten en lees een boek. Geen idee welk boek je leuk lijkt? Dit zijn de 7 redactiefavorieten du moment.

Mad man

Matthew Weiner is succesvol als schrijver en producent van onder meer Mad Men en de laatste twee seizoenen van The Sopranos. Met Heather, volmaakt schrijft hij zijn eerste (korte) roman. Een spannend verhaal over een perfect gezin in New York, waar vader, moeder en dochter Heather in schijnbare harmonie leven. Totdat de bubbel lijkt te barsten.
€17, De Bezige Bij

Loesje Hamel

Een tranentrekker, de nieuwe roman Sirenen van Jan Cremer, waarin hij vertelt over de dramatische liefde tussen hem en topmodel Loesje Hamel.
€20, De Bezige Bij

Familieleven

Haar ouders, die opgroeiden in gezinnen van 14 en 7 kinderen, waren de inspiratie voor schrijfster Anita Terpstra, die in Het huis vol een indrukwekkend beeld schetst van het leven in een groot gezin in Nederland vanaf de jaren 50. Leuk: het boek staat ook vol historische foto’s.
€20, Hollands Diep
Vanaf eind januari verkrijgbaar

Brieven

In de prachtige roman Weet je nog van Virginie Grimaldi zijn Pauline en Ben uit elkaar. Elke dag schrijft Pauline hem een brief waarin ze hun mooiste momenten ophaalt. Dan schrijft Ben ineens terug. Maar zijn brieven staan juist vol narigheid en herinneringen die ze had weggestopt. Dan weet Pauline: ik moet loslaten.
€20, Xander Uitgevers

New York en Mr. Smith

Francis Spufford won met Gouden bergen niet voor niets de prijs Sunday Times Novel of the Year. De avonturen van Mr. Smith die als Europeaan met een zak geld in New York aankomt, de onverwachte twists in het verhaal en het prachtige beeld dat je als lezer krijgt van New York toen het nog een dorp was, maken dit één van onze favoriete boeken van het jaar.
€23, Nieuw Amsterdam

Slachtoffer

In de pageturner Witte lichamen van Jane Robins merkt Tilda hoe haar zus langzaam wegkwijnt in de relatie met haar agressieve man. Ze zoekt hulp bij een online-groep voor mishandelde slachtoffers, maar dan gaat het mis. Spannend tot de laatste bladzijde.
€20, Prometheus

Balans

Draaideur van Katja Lange-Müller gaat over Asta, die na 22 jaar werken voor een hulp- organisatie de balans van haar leven opmaakt. Bij elke sigaret (foei!, red.) die ze opsteekt komen er nieuwe verhalen en herinneringen boven.
€20, Wereldbibliotheek

Tekst: Hilde Veeren

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+