Barbie 60 jaar lang rolmodel

Barbie, welke vrouw heeft er als meisje niet mee gespeeld? 9 maart bestaat Barbie 60 jaar en vanwege dat jubileum wordt een inspirerend boek gelanceerd. 

Een Barbie als astronaut, een Barbie als verpleegster of een Barbie als één van de Spice Girls? In 60 jaar Barbie heeft de blonde speelgoedpop meer dan 200 beroepen ‘gehad’. Door elke keer op een nieuwe manier te verschijnen, laat Barbie alle meisjes wereldwijd zien dat ze kunnen zijn wie ze willen zijn: van beroep, tot stijl en type vrouw.

Barbie dient dus niet alleen als speelgoed, maar ook als inspiratie. En dat begrip staat centraal in het boek ter gelegenheid van haar jubileum. Het boek bundelt namelijk verhalen van (je raadt het aantal misschien al) 60 Nederlandse vrouwelijke rolmodellen. Succesvolle dames als Neelie Kroes en terreurexpert Beatrice de Graaf komen aan het woord en beantwoorden vragen als: wat waren tot nu toe de grootste tegenslagen in jouw carrière en wat heeft toen geholpen?

Naast de bekende vrouwelijke rolmodellen beantwoorden ook minder bekende vrouwen de vragen. Vrouwen die door hun interessante beroep zoals kapitein of piloot ook heel inspirerend zijn!

Tekst: Mireille Sneekes

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+