5x genieten in Deventer

De pittoreske stad aan de IJssel kent veel verborgen schatten. Kleine tentjes voor de heerlijkste koffie, mooie boetiekhotels en fantastische restaurants. Alle ingrediënten voor een geslaagd weekend weg. 

Hotel Finch
Het pas geopende hotel Finch telt 24 spiksplinternieuwe kamers, een huiskamerbar waar je een hele dag kan genieten van lekkernijen en een kleurrijk interieur. Het hotel is gelegen middenin het centrum. Het oude pand, wat voor het eerst sinds honderd jaar weer een hotel is, bevat nog veel historische details. Denk aan grote ramen en de originele balken die de geschiedenis van het pand verraden. De ideale plek om te verblijven in Deventer.
Keizerstraat 20, hotelfinch.nl

Restaurant Jackies
Een keuken gebaseerd op de bruisende metropool New York. De uistraling is Amerikaans met grote posters en industriële lampen. Invloeden komen uit China Town en Little Italy. Maar je kunt er ook van steaks, sushi, hamburgers en oesters genieten. Uiteraard ontbreekt de NewYorkse cheesecake niet op de kaart. Voor ieder wat wils.
Grote Poot 19, jackiesnyc.com

A taste of honey
De voormalige kapsalon is omgebouwd tot een gezellige en kleurrijke stadstuin. Onder de bomen en in de zon kun je genieten van huisgemaakte gebakjes, vers bereide bagels en salades. Ook serveren ze een heerlijke TASTE Bubbel Brunch. Een high tea met feestelijke bubbels, zoetigheden en hartige hapjes. Heerlijk om even helemaal tot rust te komen.
Spijkerboorsteeg 27, atasteofhoney.nl

Coffee Together
Worteltaart, appeltaart, citroencake, muffins, American cookies en ga nog maar even door. Dit kan je allemaal krijgen, samen met een kop goede koffie, bij Coffee Together. Ook zijn er vaak speciale evenementen, zoals een bordspel avond en een dichterscafé.
Lange Bisschopstraat 40, coffeetogether.nl

Saint Tropez
De Brink is het plein waar de meeste terrassen aan gevestigd zijn. Het terras van Saint Tropez springt er met hun gezellige uitstraling uit. Loungestoelen, parasols en lantaarns, die er voor zorgen dat het voelt alsof je in Frankrijk zit. Lunchen, dineren en borrelen, Saint Tropez heeft alles op de kaart staan.
Brink 28, st-tropez.nl

Tekst: Marjolein van de Munt Fotografie: Hotel Finch

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+