5 vragen aan Sophie Kinsella

Sophie Kinsella – eigenlijk Madeleine Wickham – kwam onlangs met haar nieuwe boek Verras me (€20). Geen cliché liefdesverhaal dit keer, maar een relaas over een stel dat al tien jaar is getrouwd. Elegance vroeg de schrijfster naar haar favoriete boeken, lievelingskarakter en inspiratie.

Hoe ben je ooit begonnen als schrijfster?

‘Het idee voor mijn eerste boek kwam toen ik als financieel journalist werkte voor een pensioen-magazine. Ik schreef ’s avonds, in het weekend, in de trein en zelfs stiekem op mijn werk… ssshhh. Toen ik eenmaal begon met schrijven wist ik: dit is wat ik wil doen. Het succes is nog steeds overweldigend. Ik schrijf nog steeds overal, ook al heb ik thuis een echte schrijfkamer. Soms ga ik naar een café, omdat ik daar beter kan nadenken over plots. En vaak neem ik mijn laptop mee in de trein. Als ik eenmaal bezig ben met een verhaal kan ik namelijk echt niet stoppen en werk ik overal waar ik ben door. Als ik thuis werk dan heb ik twee dingen nodig: koffie en harde muziek’

Hoe bedenk jij je karakters?

‘Karakters zitten meestal in mijn hoofd en ook met namen is dat in de meeste gevallen zo. Hun look en de kleren die ze dragen reflecteren hun persoonlijkheid. Daarvoor laat ik me vaak inspireren door mensen die ik op straat zie. Ik ga in ieder geval niet op internet zoeken naar outfits voor mijn karakters, want dan zou ik daar dagen mee bezig zijn. Ik gebruik wel Pinterest, maar dat is eigenlijk alleen voor het binnenkijken in andermans huizen.’

Wie is je favoriete karakter?

‘Mijn boeken zijn als baby’s voor me, dus ik zou echt niet kunnen kiezen. Al moet ik toegeven dat ik altijd een zwak heb gehouden voor mijn boek Bekentenissen van een shopaholic. Becky Bloomwood is als een oude vriendin voor me. Van andere schrijfsters is dat Emma, die mijn liefde voor Jane Austen en imperfecte heldinnen heeft aangewakkerd.’

Ben je alweer met een nieuw boek bezig?

‘Ja, op dit moment werk ik aan een op zichzelf staande roman. Ik heb ook net een kinderboek geschreven, dat in Engeland is verschenen. Het heet Mummy Fairy and Me en gaat over een klein meisje wiens moeder in een elf kan veranderen. Te gek om te schrijven en met prachtige illustraties.’

Welk boek kun je iedereen aanraden?

Emma en Pride and Prejudice van Jane Austen zijn mijn twee favoriete boeken. Ze zijn allebei zo grappig en romantisch.’

Winnen

Elegance geeft 3 exemplaren weg. Kans maken? Laat hieronder je gegevens achter.
Like Elegance op Facebook, Instagram en volg ons op Twitter.

Tekst: Hilde Veeren

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+