4 bespaartips tegen stijging maandlasten

In 2019 zullen de maandelijkse kosten flink stijgen vergeleken met afgelopen jaar. Een gezin gaat gemiddelde tot wel 700 euro meer betalen per jaar. De rijksoverheid heeft namelijk op veel producten de belasting verhoogt. 700 euro is een flink bedrag waar veel consumenten niet op zitten te wachten. Met name de kosten voor energie en verzekeringen zal toenemen dit jaar. Ook de kosten voor internet, tv en bellen worden duurder.

Kosten voor energie omhoog

De kosten voor energie zullen toenemen in 2019. Reden hiervan is dat de overheid de belasting op gas verhoogt heeft. Dit heeft de overheid gedaan omdat ze graag wil dat huishoudens minder energie gaan verbruiken omdat dit slecht is voor het milieu. Daarnaast wordt de ODE (Opslag duurzame energie) ook verhoogd. De overheid wil met de opbrengst van de ODE investeren in duurzame energie.

Kosten Internet, tv en bellen ook duurder in 2019

De kosten voor internet, tv en bellen worden ook duurder in 2019. Hoewel het niet om een groot bedrag gaat kan het wel tientallen euro’s schelen. Grote providers als KPN en Ziggo verhogen de kosten om investeringen te doen aan het netwerk. De enige provider waarbij de prijzen voor abonnementen gelijk blijven is T-Mobile. Wilt u liever niet meer geld betalen voor internet, tv en bellen? Er zijn op veel websites die alles-in-1 aanbieders met elkaar vergelijken. Hierbij kunt u niet alleen filteren op prijs, maar ook op downloadsnelheid en aantal HD zender. Zo heeft u binnen een aantal minuten de alles-in-1 aanbieder die het meest kan voldoen aan uw wensen. Zorg er wel voor dat u een betrouwbare website kiest die een geheel onafhankelijk advies kan geven.

Consument betaalt ook meer voor verzekeringen

In 2019 gaan consumenten ook meer betalen voor verzekeringen. De zorgverzekeringen hebben eind vorig jaar hun premies bekend gemaakt en hieruit wordt duidelijk dat de kosten voor een zorgverzekering omhoog gaan. De zorgpremie is in totaal 124 euro, een bedrag van 12 euro per maand. Naast de zorgpremie stijgt ook de autoverzekering. Dit komt door de stijging in het aantal schadeclaims en het feit dat auto onderdelen steeds duurder worden om te vervangen. Als dit allemaal nog niet genoeg is stijgen de kosten voor een woonverzekeringen ook met 6%.

Zorgen dat u de prijsstijgingen minder voelt

Natuurlijk zijn er wel manieren waardoor u de prijsstijgingen minder zal voelen in 2019. Allereerst kunt u een goedkoper alles-in-1 abonnement bij een andere provider afsluiten. Daarnaast kunt u ook bij verschillende verzekeringen kiezen voor een goedkopere optie. Natuurlijk kunt u ook simpele manieren toepassen zoals het besparen op energie door gebruik te maken van LED verlichting of spaarlampen.

Tekst: Redactie

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+