Dit zijn de voordelen van maar 35 uur per week werken

Werkdagen van 11 uur, lunchen aan je bureau (of de lunch overslaan) en mails beantwoorden in je vrije tijd… Een fulltime job kan fantastisch zijn, want hard work pays off. Maar, er zijn grenzen. Je lange tijd inspannen volgens bovenstaande situatieschets breekt je op den duur op. Elegance onderzoekt handige tips voor de juiste balans tussen werk en privé. 

Vive la France

In 2000 voerde de socialistische minister Aubry de 35-urige werkweek in. Het doel? Het werkeloosheidspercentage verlagen en burgers een betere levenskwaliteit bieden. Werkdagen van maximaal 7 uur dus. Wij zijn voor!

Pauze

Hoe koppel je je gedachten los van je werk? Door vooral wél pauze te nemen! Even 30 minuten je gedachten verzetten (zonder telefoon) zorgt ervoor dat je effectiever en efficiënter werkt. Loop dus regelmatig een rondje om het gebouw of haal ergens een koffie’tje. Thuis kun je bijvoorbeeld mediteren of een boek te lezen. Zet daarnaast je mobiel op vliegtuigmodus of leg ‘m in een andere kamer. Door dit soort rustmomenten in te lassen, zul je merken dat je je beter focust op werk. Pluspuntjes!

Lijstjes

Stel aan het begin van de werkdag een to-do lijst op en streep taken af die je hebt gedaan. Hierdoor zie je hoeveel werk je op een dag verricht en dat werkt stimulerend. Begin met de belangrijkste actiepunten. Taken waar je niet aan toekomt schuiven door naar de volgende dag. Hierdoor creëer je rust in je hoofd en zul je taken minder snel vergeten. Hopelijk…

Lees ook: Filmtip van de week: The Bookshop

Tekst: Lisa van der Heide Fotografie: iSTOCK

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+