3 x Mode in het museum

Mode doet het goed in musea en wij begrijpen waarom. Deze 3 exposities mag je niet missen!

Accessories are a girl’s best friend

Bijzondere accessoires zoals shawls, schoenen en paraplu’s uit het depot van het Rijksmuseum zijn te zien in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. Sommige accessoires zijn ruim 400 jaar oud. Het Tassenmuseum combineert deze items met stukken uit de eigen collectie. De expositie is tot en met 28 januari te bezoeken. Lees meer over de expositie in de nieuwste Elegance.

Cabin Crew – Fashion in the Air 

Een fascinerend overzicht van stewardessen uniformen uit de hele wereld is te bewonderen tot en met 4 februari 2018 is in de Kunsthal in Rotterdam. Er staan meer dan 1405 uniformen tentoongesteld, van 523 verschillende luchtvaartmaatschappijen. De outfits geven een goed beeld van het veranderende modebeeld door de jaren heen. Sommige luchtvaartmaatschappijen schakelden de hulp in van beroemde ontwerpers als Yves Saint Laurent en Cristóbal Balenciaga.

Poëtisch zwart 

Zwart in schilderijen, prenten, poëzie én mode. Het Gemeentemuseum in Den Haag laat in de tentoonstelling Poëtisch zwart verschillende aspecten en de diverse betekenissen van de kleur zien. De tentoonstelling is tot en met 25 maart 2018 te bezoeken.

Tekst: Lisa van der Heide Fotografie: Tassenmuseum Hendrikje

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+